Το Βατερλό των αστρολόγων

Το Βατερλό των αστρολόγων


Τελειώναμε με το φαγητό, ανταλλάσσαμε δώρα κι ευχές και μετά, στις παλιές pro Covid 19 πρωτοχρονιές, η μεγάλη παρέα είχε μια σταθερή απαίτηση: να διαβάσει κάποιος τα ζώδια. Χαρτιά δεν παίζαμε, τηλεόραση τέτοια μέρα δεν βλέπαμε, όσοι ανυπομονούσαν για μια μεγάλη βόλτα στην αθηναϊκή νύχτα και στα πάρτι της, είχαν χρόνο να την κάνουν καθώς τίποτα δεν τελείωνε πριν τις 7 το πρωί. Η πρώτη ανάγνωση της κάθε νέας χρονιάς ήταν αφιερωμένη στα πονήματα των αστρολόγων. Οι προβλέψεις τους δημιουργούσαν με το καλημέρα μια νέα ψυχολογία: μετά από τις αποκαλύψεις τους, η ευχή καλή χρονιά αποκτούσε, επιτέλους, περιεχόμενο. Θα ήταν καλή χωρίς ανάδρομο Ερμή ή επειδή ο Κρόνος έφευγε. Η γιατί κάτι περίεργο συνέβαινε με την παιγνιδιάρα Αφροδίτη.

Δεν υπήρχαν εκπλήξεις

Οι ζωδιακές προβλέψεις του 2020 δεν θυμόμουν να είχαν κάτι το συνταρακτικό. Με βοηθό και μάρτυρα το διαδίκτυο έτρεξα πρόσφατα να τις ξανακοιτάξω. Ο Κριός έπρεπε απλά να προσέξει το διάστημα από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 22 Ιουλίου. Όταν ο Κρόνος θα έφευγε, ο Κριός  θα ένιωθε μια τεράστια ανακούφιση στα επαγγελματικά του: βέβαια ο καλός αστρολόγος σημείωνε ότι δεν θα φύγει οριστικά, αλλά θα επιστρέψει και θα ξαναφύγει στο τέλος της χρονιάς. Μετά τον Νοέμβρη όλα θα ήταν υπέροχα. Ο Κριός θα χρειαζόταν απλά να τεστάρει τους φίλους του – ωραία δουλειά! Ο Ταύρος θα έπρεπε το 2020 να έχει «μια χρονιά εντελώς διαφορετική και περισσότερο ανάλαφρη». Η συμβουλή του αστρολόγου ήταν «να δώσει έμφαση σε οτιδήποτε σχετίζεται με ταξίδια, να μην φοβηθεί την αλλαγή αντιλήψεων, να παλέψει για τους στόχους του και τους έρωτές του» – προβλεπόταν να έχει πολλούς! Οι Δίδυμοί ήταν οι αληθινά ευνοημένοι: το 2020 θα ήταν «μια χρονιά κατά κύριο λόγο οικονομικής ανασυγκρότησης» καθώς θα μπορούσαν επιτέλους «να βάλουν σε μια σειρά τα χρέη τους και να γιατρέψουν τα πάρα πολλά άγχη τους που σχετίζονται με αυτόν τον τομέα».

https://www.platform.gr/images/0_new/external/2020-04/46b7294843.jpeg

Όλα αυτά θα συνέβαιναν, όχι μόνο επειδή βρίσκονταν ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον όγδοο οίκο, αλλά και επειδή μαζί τους θα βρισκόταν ο υπερτυχερός Δίας – η  εύνοια τους, δηλαδή, ήταν τεράστια. Από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 22 Ιουλίου θα μπορούσαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και να βάλουν σε μια τάξη τα οικονομικά τους, ειδικά τα χρέη τους και οι Καρκίνοι, που επιπλέον θα είχαν και έξτρα έσοδα από μια κληρονομιά (!) και κάποιοι θα έβρισκαν ξαφνικά τόσα χρήματα, που θα βοηθούσαν συγγενείς και φίλους. Τα Λιοντάρια είχαν τις δυσκολίες τους, αλλά πάντα με βάση τις αστρικές προβλέψεις, στο τέλος του 2020, όλα θα είχαν στρώσει! Ο αστρολόγος ήταν σαφής: «Στις 30 Νοεμβρίου έρχεται άλλη μια σεληνιακή έκλειψη που μπορεί να σου ανοίξει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες ή να φέρει νέες φιλίες και στις 14 Δεκεμβρίου κάτι νέο θα μπορεί να ξεκινήσει στην ερωτική σου ζωή με την έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη. Χρειάζεται απλά να κυκλοφορείς, να μην κλίνεσαι μέσα, να ψάξεις ανθρώπους». Απλό θα πρεπε να είναι, ε;

Μήνες καραντίνας

Εχει νόημα να σας πω τι προβλέψεις υπήρχαν και για τους ακατάστατους Παρθένους, τους μονίμως σκεφτικούς Ζυγούς, τους φοβισμένους Ιχθείς, τους οργανωμένους Υδροχόους, τους μαχητικούς Τοξότες και τους φιλόδοξους Αιγόκερους; Δεν νομίζω. Αρκεί να σας πω δεν υπήρχε αστρολόγος που να πρόβλεπε για κάποιο ζώδιο μήνες εγκλεισμών και καραντίνας. Κανείς δεν έδινε συμβολές για το πώς θα αντιμετωπισθεί ο περιορισμός στο σπίτι και κανείς δεν είχε προβλέψει ότι το 2020 θα μάθουμε τι σημαίνει lockdown. Ο Κρόνος δυστυχώς δεν επέβαλε στα δαχτυλίδια του να αλλάξουν χρώματα για να μας ειδοποιήσει για αυτό που ερχόταν κι αυτή η μαρτυριάρα η Αφροδίτη δεν θέλησε ποτέ της να μας πει ότι έφτασε η ώρα να κλειστούμε σπίτι, γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Όσο για τον αλήτη τον ανάδρομο Ερμή, όχι μόνο έχει σίγουρα συμμετοχή στη δημιουργία αυτού του χάους στο οποίο ο κόσμος βυθίστηκε, αλλά τα κανε όλα και στα μουλωχτά ώστε να μην τον πάρουν είδηση όλοι αυτοί που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην παρακολούθησή του. Και τα κατάφερε ο μπαγάσας!

Οι ολέθριες επιπτώσεις

Ομολογώ ότι φέτος στο σπίτι κανείς δεν ζήτησε να διαβάσουμε τις αστρικές προβλέψεις για το 2021. Αν κάποτε οι οικονομολόγοι έχασαν την πιο μεγάλη είδηση, δηλαδή τον ερχομό της οικονομικής κρίσης, έτσι και πέρυσι οι αστρολόγοι έχασαν την πιο εξωφρενική πρόβλεψη, δηλαδή την γιγάντια αναστάτωση που ζούμε. Δεν την είχαν υποψιαστεί καν: scripra manent.

Οι επιπτώσεις υπήρξαν ολέθριες. Αυτός ο κακομοίρης ο Καρκίνος, σίγουρος ότι μετά τις 22 Μαρτίου θα έβαζε τάξη στα οικονομικά του, μπορεί τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020 να δανείστηκε κιόλας. Ο Λέοντας, αντί να μετρά τις κατακτήσεις του, άρχισε να μαθαίνει κιθάρα. Ο Δίδυμος το ριξε στο διαδικτυακό τζόγο. Τουλάχιστον ο Ταύρος που θα έκανε του κόσμου τα ταξίδια, απλά έμεινε με τις βαλίτσες.   

Από την άλλη, σκαλίζοντας τις προβλέψεις για το 2020, πρέπει να πω ότι φαινόταν πως κάτι περίεργο ερχόταν την χρονιά που έφυγε. «Ο Κρόνος από τις 22 Μαρτίου μέχρι τις 22 Ιουλίου θα βρεθεί στον Υδροχόο, η διέλευση αυτή θα είναι προσωρινή καθώς θα επιστρέψει στον Αιγόκερο τον Αύγουστο» γράφανε οι Αστρολόγοι και πρόσθεταν πως τον Δεκέμβριο «ο Κρόνος θα ξαναβρεθεί στον Υδροχόο μαζί με τον Δία, κάτι που είναι  εκπληκτικό!». Όπως ακριβώς ήταν εντυπωσιακό και το ότι θα είχαμε το καλοκαίρι, στη διάρκεια ενός και μόνο μήνα, τρεις εκλείψεις! Εκτός από αυτήν στις 21 Ιουνίου, είχαμε και μία στις 5 Ιουνίου και μία στις 5 Ιουλίου – τότε περίπου που είχαν εξαφανιστεί τα κρούσματα κι αντί να φοράμε μάσκες φορούσαμε ανέμελοι τα μαγιό μας. Θέλω να πω πως για μια ακόμα φορά η επιστήμη της αστρολογίας τα είχε προβλέψει όλα, απλά οι επιστήμονες αστρολόγοι δεν είχαν προσέξει κάτι λεπτομέρειες. Αλλά ας μην είμαστε αυστηροί. Κι εσύ καλέ μου αναγνώστη αν έβλεπες στον τρίτο οίκο της Αφροδίτης ότι θα γίνει lockdown το Μάρτιο δεν θα έλεγες κουβέντα για να μην σε πάρουν για τρελό. Θα ήταν σαφώς πιο λογικό να ανακοίνωνες πέρυσι τον Ιανουάριο ότι μέσα στο καλοκαίρι όλοι οι Καρκίνοι θα κληρονομήσουν κάποιους και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…   

(Βημαγκαζίνο, Ιανουάριος του 2021)